LibreOffice 7 macro update

door Andras Tucsni

Spreadsheet import macro update voor LibreOffice 7 - versie 8b

In de nieuwste versie 7 van LibreOffice, komen kWh meetwaarden die met de import macro geïmporteerd worden zonder decimaal binnen in de spreadsheet. Als gevolg hiervan zijn de meetwaarden opeens veel te hoog.

 

Dit probleem treedt alleen op met LibreOffice 7, en niet meer eerdere versies van LibreOffice of met enige versie van OpenOffice.

 

Met update 8b van het OpenOffice/LibreOffice spreadsheet macro is dit probleem opgelost zodat de meetwaarden weer goed binnen komen in de spreadsheet. Gebruikers die willen overstappen op LibreOffice 7 kunnen gebruik maken van het nieuwe spreadsheet bestand dat van onze downloads pagina is te downloaden.

 

Om te migreren van een eerdere spreadsheet bestand naar het nieuwe bestand met de aangepaste macro, kunnen de meetwaarden van het oude bestand gewoon gekopieerd worden naar het nieuwe bestand. De macro zal deze waarden herkennen en alleen ontbrekende meetwaarden toevoegen bij elke volgende synchronisatie.

 

Over de spreadsheet macro's:
De office import macro's zijn bedoeld voor gebruikers die graag zelf in hun favoriete spreadsheet omgeving data uit de interne log van de Youless willen kunnen verwerken en/of archiveren. Een automatische synchronisatie zorgt ervoor dat de nieuwste meetwaarden telkens vanzelf aan de bestaande waarden worden toegevoegd.

Ga terug