PVOutput firmware update

door Andras Tucsni

Nieuwe LS120 PVOutput firmware versie

Er is nieuwe firmware beschikbaar, specifiek voor PVOutput gebruikers met een Youless LS120. De belangrijkste verandering is dat deze nieuwe firmware de manier van uitlezen van de Youless op het LAN gelijk trekt met de andere firmware varianten.

Vergeleken met de andere firmware varianten, communiceert de PVOutput firmware op een andere manier dan de overige firmwares. Dit is zo omdat PVOutput een eigen protocol heeft.

Dit had ook een (gedeeltelijke) impact op de manier waarop de Youless uitgelezen kan worden door bijvoorbeeld home automation apparaten die vanuit het LAN de Youless uitlezen. Een deel van de uitlees interface bevatte namelijk het upload bericht zoals dat naar de energiemanager gestuurd wordt, en die is voor de PVOutput firmware dus anders dan voor bijvoorbeeld de Enelogic firmware.

Door dit verschil beschikten uitlees toepassingen niet voor alle firmware varianten over precies dezelfde informatie, terwijl het handiger is als die uitlees interface onafhankelijk is van de energiemanager die gebruikt wordt. Firmware versie 1.4.4-PO trekt dit daarom nu voor PVOutput gelijk met de Enelogic en andere firmwares.

Voor gebruikers die deze firmware alleen voor de koppeling met PVOutput en de Youless app / gadget gebruiken, maakt dit overigens niet uit. Het is vooral voor gebruikers van home automation / domotica koppelingen waarvoor dit uit kan maken.

Maar voor die gebruikers is er ook nog een andere verbetering waardoor het voor alle PVOutput gebruikers aan te raden is de firmware te updaten. Bij de upload naar PVOutput kan het namelijk soms gebeuren dat een upload poging niet doorkomt. In de meeste grafieken merk je daar in de praktijk niet iets van, en ook voor de uiteindelijke dag rapportages maakt dit niet uit. Maar bij vergelijkingsgrafieken (compare functie) kan dit wel zichtbaar zijn als een korte onderbreking in de grafieklijn.

In de nieuwe firmware wordt er nu indien nodig met extra uploads voor gezorgd dat er toch binnen het 5-minuten tijdslot een meetwaarde doorgezet wordt. Deze versie kan vanaf onze downloads pagina worden gedownload.

Ga terug